min stockholms resa

äntligen är man hemma igen. det har varit riktigt hetiska dagar, man vill ju hinna se så mycket av stockholm som möjligt. det enda jag "missade" var utelivet i stockholm. men det kanske man får se mer av till sommaren? som sagt jag var där med familjen och lite kulturell har vi hunnit med att vara, hundra gånger om. vi rännde runt på museém blanda annat på Vasa och nordiskan och kollade på vaktavlösningen på det kungliga slottet, mäktig syn vettni. och gudars vad vi åkte tunnelbana, jag är så avundsjuk på stockholmarna som får/kan åka det varje dag.
det är ju hur jävla roligt som helst, och det går hur många tåg i timmen som heslt. när jag någon gång blir rik i framtiden ska jag bygga en tunnelbana i landskrona. fan va ballt!
och promenerat har vi hunnit med åtskilliga gånger, vi bodde helt perfekt, mitt i smeten på östermalm, mitt emot skatte skrapan. så det var riktigt nära till allt, tycker jag som inte hittar speciellt bra i stockholm.
det finns hur mycket som helst som vi har gjort, men trevligaste av allt var när vi åkte ut på drottningholm och hälsade på min lilla filur som vakar över kungafamiljen. herregud vilken anläggning dem har. lite stolt var jeppe allt när han gick några meter bakom madelene. om bara några dagar får jag hem han igen, efter en tuff pärs uppe på slottet.

jag har helt ändrat ouppfattning om stockholmarna, innan tyckte man alltid att det var några dryga, snobbiga 08:or som tror att allt kretsar kring stureplan och briger jarls gatan, men dem är så vänliga, hjälpsamma och trevliga. flera gånger fick vi erfara det under vår lilla vistelse. två kvinnor, kom "självmant" fram när mamma leta efter götgatan (som vi bodde på) och visade och henne fram till porten. och bettan glömde sin väska i tunnelbana, då var det genast en kille som skrek på henne att hon glömde sin väska. så det var en härlig upplevelse. 

fyra saker som jag tycker är typiska för stockholmare är:
* fika, i brist på trädgårdar får dem visats mycket på ute, café, i parker vid hamnen o.s.v då blir ju en fika väldigt naturlig. innan retade jag mig på alla som bloggar om att dem fikar, men nu förstår man ju varför.
*head set, det har aldrig slagit igenom i skåne såsom det har gjort i sthlm. ALLA går med head set.
*TUNNELBANA, jag älskar det!
*dem är förbannat glada för att prata, gärna så att alla hör det. men det verkar inte störa den ett dugg.

och sist men inte minst, man förvånas aldrig av hur folk klär sig. denna helgen har jag verkligen sett allt möjligt som kallas för kläder.

nu ska jag få väck sminket och hoppa i bingen. för jag är trött, mamma började dammsuga lägenheten vi lånade kl. 8 imorse... 

god natt.


Kommentarer
Postat av: Helena

Vad kul att läsa om någon som blir så lyrisk över tunnelbanan. Är själv stockholmare och åker den varje dag - och min uppfattning är att den alltid är försenad och att det alltid är för mycket människor som ska åka samtidigt...

2008-04-21 @ 22:37:28
URL: http://hella.webblogg.se
Postat av: Josse

Jaså? inte en enda gång under tiden vi var där (fyra dar) så var den försenad. inte som tågen hemma i skåne, ofta dem är sena 5 min. men jag är glad för dem ändå ;)fast man kanske tröttnar i längden?

2008-04-22 @ 10:15:39
URL: http://houston.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0