tro fan att jag är förbannad för att såna kräk förstör min resa!

Bröder åtalas för misshandel


Två Bjuvsbröder i 20-årsåldern åtalades igår, misstänkta för en lång rad misshandelsfall. Den yngste är dessutom misstänkt för att ha slagit sin flickvän sönder och samman.


BJUV. Gemensamt för de sammanlagt sju åtalspunkterna mot bröderna är att de varit kraftigt berusade vid alla tillfällena.
I januari förra året befann sig båda hemma hos den enes före detta flickvän i Bjuv. Det var fest och alla var mer eller mindre berusade. Festen slutade med att en 19-åring från Eslöv fick rejält med stryk.

Ingen - inte ens offret - har kunnat förklara varför den äldre brodern plötsligt gick till attack och gav honom ett rejält knytnävsslag på hakan. Misshandeln fortsatte sedan med sparkar när offret låg i fosterställning under en julgran.
Och då säger vittnen att även den yngre brodern deltog, bland annat genom att stampa 19-åringen i huvudet.
Efteråt har konstaterats att 19-åringen fick en rad skador, dock ingen allvarlig. I samma veva fick även den före detta flickvännen en lusing av den yngre brodern.
Den yngre erkänner att han använt våld men efter att först ha blivit attackerad. Den äldre nekar helt.

Den 11 februari var bröderna återigen på fest - den här gången i Helsingborg. Även denna fest slutade med slagsmål och polispådrag. Bråket började när värdinnans bärbara dator försvann.
Värst gick det för en 19-årig kvinna från Landskrona som blev medvetslös efter att ha blivit sparkad i bakhuvudet ombord på en buss. Hon vet själv inte vem som attackerade henne, men vittnen har berättat att den äldre brodern tog sats och sparkade henne. Dessförinnan hade den äldre brodern gett henne en örfil.
En kille som försökte gå emellan vid örfilandet, gick flera knytnävsslag mitt i ansiktet och slogs blodig.
Sparken mot kvinnan rubriceras som grov misshandel. I förhör säger båda bröderna att det blev tjafs om en stulen dator. Men vad som egentligen hände har ingen något minne av. Båda nekar till brott.
Den yngre brodern åtalas också för grov misshandel av sin flickvän. Den 15 december larmade hans far polis sedan flickvännen misshandlats under lång tid i deras gemensamma bostad.

Flickvännen säger i förhör att hon höll på att slå in julklappar och pratade i telefon när hennes pojkvän plötsligt blev våldsam. Under misshandeln blev hon slagen i ansiktet både med knytnävarna och med öppen hand, utsattes för strupgrepp, knuffades in i en kaktus. Hon fick också motta slag med en hus-hållspappershållare och ef-teråt har rättsläkare konstaterat att båda hennes ögon var igenmurade, att det fanns stort antal blåmärken och sårskador på hennes kropp.
Inledningsvis nekade den yngre brodern till allt. I senare förhör har han erkänt misshandel, men påstår att det bara rör sig om örfilar.
I nästa vecka inleds den tre dagar långa rättegången mot bröderna.


Maria Berkmo
[email protected] 042-489 93 34


Kommentarer
Postat av: Marcus Friberg (Helsingborgsbloggen)

Vad är det för resa du talar om i rubriken?

2008-01-07 @ 14:29:18
URL: http://blogg.aftonbladet.se/10226
Postat av: Anonym

Min semester resa till egypten.

2008-01-07 @ 15:24:06
URL: http://houston.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0